C1 op NK

IMG-20160507-WA0002-2

Landsfinale seizoen 2015/2016,

25 juni moest een historische dag worden voor het C-1 team bestaande uit Ton, Hannes, Dienand, Rob en Hans. En inderdaad, het werd een historische dag, maar niet met de afloop waarop we hadden gehoopt. Dit zou de laatste alinea kunnen zijn geweest van dit verslag, maar bij deze is het meteen duidelijk dat we het erepodium wel hebben gezien, maar niet hebben mogen betreden.

Aftrap vroeg in de morgen, verzamelen om 7 uur bij de pelikaan. Iedereen op tijd aanwezig, behalve supporter Dennis die we thuis opgepikt hebben. Een aantal supporters mee met de bus en een paar op eigen gelegenheid. Uitgezwaaid door Jeannette, op naar Nieuwegein.

Ruim op tijd betreden we de biljartarena. Melden bij de wedstrijdleiding, teamfoto laten maken (hebben we nog niet gezien, hannes!). Indrukwekkend om de 24 biljarttafels te zien. Alles ademt biljartsfeer uit en het materiaal was top met nieuwe lakens en nieuwe ballen. Daar kon het dus niet aan liggen.

Rob en Dienand speelden als eerste. Rob zat geen moment in de wedstrijd en maakte uiteindelijk 66 in 12. Dan het drama Dienand, 28 in 17, geen verder commentaar. Robs 2de wedstrijd was aanzienlijk beter, maar ging toch verloren (116 in 8) tegen een jong talent van bc Maarland uit het district Maastricht eo, de latere kampioen. Dienand nam revanche in zijn 2de wedstrijd met een prima resultaat, 95 in 11.

Vervolgens Hannes en Hans. Niet kansloos, maar Hannes bracht te weinig, 73 in 21 is te matig op een NK. Eindelijk de eerste punten binnen door Hans, 145 in 21. De tweede wedstrijd van Hannes was beter, maar uiteindelijk was zijn tegenstander op het laatst iets scherper, 89 in 16. Hans won ook zijn 2de partij, 145 in 20.

Ton speelde een matige partij, ondanks zijn goede voorbereiding (2 maand vakantie zonder keu). Niet kansloos gezien het aantal beurten, maar gewoon op dit moment niet goed genoeg, 57 in 23.

Uiteindelijk 6 partijen gewonnen en 3 verloren en daarmee eindig je als laatste in de poule. De uiteindelijke kampioen werd zoals al eerder gezegd bc Maarland, een team betaande uit 3 jongemannen met een gezamenlijke leeftijd van 69 jaar. Toch leuk om te zien dat dit jonge team, tussen allerlei oudere teams, met mooi biljarten aan het langste eind trekt. Rest mij de supporters te bedanken voor hun aanwezigheid en aanmoedigingen. Henne van Zon, Allan, Dennis, Eric, Willem, Freek, John, Mario Luijken, Janneke en Ton BEDANKT! Jullie hadden er een lange reis voor over, maar helaas voor jullie en voor onszelf hebben we niet gebracht wat we gehoopt hadden.

Zo, de keu gaat in de kast en wordt voorlopig niet meer aangeraakt. Is de Pelikaan dinsdag weer open?

Teamgenoten, bedankt voor het fijne seizoen en hopelijk kunnen we Nieuwegein nog eens overdoen.

Groeten van een voor even teleurgestelde biljarter.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *