Pelikaan 4 flikt het

losser

Zaterdag 28 mei 2016 arriveren we al om 9 uur in Losser. De jaarlijkse boerenmarkt is nog in de opbouwfase wanneer 1 gladgeschoren speler (hannes) en 3 baardapen gekleed in het zwart met hun geweren in de koffer op weg zijn naar Cafe Smit. Argwanende blikken van de kooplui, want tegenwoordig kun je van alles verwachten.Tot dat iemand van hun zegt, “ikzitaldabintbiljarters”.

Rene Paap is mee als schrijver, analiticus, maar vooral als supporter. volkomen onverwacht kwamen ook nog Janneke en Ton Nab (Ton is niet eens lid bij ons, heeft les van Rene) ons vanaf het begin aanmoedigen en later op de middag Frans Koster.

Rob regelde de opstelling en gezien zijn sterke zenuwgestel speelde Hannes de laatste partij.

Wie had kunnen bedenken dat we ons zo makkelijk zouden plaatsen? De laatste ronde was niet meer van belang, want in beide wedstrijden stonden we al 4-0 voor.

De zenuwen waren bij alle spelers aanwezig. Uiteindelijk speelde alleen rob en zijn tegenstander een partij boven hun normale nivo, maar toen was deze partij al niet meer van belang.

in de eerste ronde wonnen rob en hans hun eerste partij vrij makkelijk. In de tweede ronde moesten dienand en hans aantreden. Een zeer moeizame partij van Hans die uiteindelijk alleen maar door de slotserie van 31 (foutje wedstrijdformulier) werd gewonnen in 36 beurten. Ook dienand en zijn tegenstander gunden elkaar niet veel, maar uiteindelijk toch nog een ruime overwinning.

Naast rob, speelde Hannes in de laatste ronde. Ik dacht nog even dat onze Hannes ging vlammen, maar dat vuurtje werd snel door hemzelf geblust.

Na afloop nog lekker nageborreld met onze supporters en het team van Beumerskamp (rein peters). Bedankt vooral nog Janneke en Ton voor het prachtige boeket bloemen voor de spelers.

I HAVE A DREAM!!!!!!! Dat zei Martin Luther King. Wij van de Pelikaan 4 hebben ook een droom. Zaterdag 25 juni de nationale finale in Nieuwegein staan WIJ op het hoogste podium en zingen uit volle borst het Wilhelmus.

U komt dan toch ook naar sportcomplex merwestein, merweplein 1 in nieuwegein!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *