Zondag 5 juni: uitwisselingstoernooi

collage-2016-05-02Op zondag 5 juni spelen 15 biljarters van de Pelikaan een uitwisselingswedstrijd tegen?bv Horna uit Hoorn. Locatie: ons clublokaal aan de Troelstralaan.
Henk Brekelmans, lid van de Pelikaan en initiatiefnemer in deze, heeft zijn biljartroots in Hoorn liggen en wilde wel eens tegen zijn oude clubgenoten biljarten. Deze reageerden enthousiast op zijn oproep en daarom zal er – zondagochtend vanaf 10.30 uur – op alle?4 kleine en 2 grote tafels gebiljart worden. Zowel libre, kader, bandstoten als driebanden zal te bewonderen zijn.
Dat Horna dit als een serieuze aangelegenheid beschouwd, blijkt wel uit hun spelerslijst.
Deze wordt namelijk aangevoerd door niemand minder dan de kersverse ?Nederlands kampioen alle spelsoorten op de matchtafel, Sam van Etten. De slechts 19 jarige biljarter is een talent pur sang! Sam speelt met regelmaat zijn libre- en kaderpartijen in 1 beurt uit.
Ook de Pelikaan zet haar sterkste troef in! Niemand minder dan Michel van Silfhout, meervoudig Nederlands Kampioen kader en topper in het bandspel, zal aanwezig zijn.
Beide ere-klasse spelers zullen het in een mini- driekamp tegen elkaar gaan opnemen.
Op de matchtafel spelen zij ankerkader 47/2, 71/2 en bandstoten tegen elkaar.
Speciaal is ook dat deze 2 toppers op het nieuw ontwikkelde laken van Henk ten Berk de Boer spelen, Dutch premium comfort.
nieuw laken

Een tweede topper in de geledingen van Horna – Germ Bot ? reist ook mee naar Zutphen.
Daar zullen Ren? Paap en de kersverse Nederlands kampioen bandstoten eerste klasse ? ? ? ? Ivo Gerritsen hem ontvangen voor een partij kader en bandstoten.

Leden van onze club die zich hebben opgegeven zullen verspreid over de dag hun partijen spelen tegen leden van Horna met een soortgelijk moyenne.
We gaan voor een gezellige dag en een sportieve strijd.

Iedereen is van harte welkom: het clubgebouw is de hele dag open!

Geef een reactie