Kabelrups bedankt

 

De Pelikaan profiteert optimaal en pakt de titel in laatste ronde

In de laatste speelronde heeft het Winterswijkse kaderteam de koppositie verspeeld door in Apeldoorn met 6-2 te verliezen van Apeldoornse Boys. De Pelikaan pakte de titel door in Deventer met 6-2 te winnen van Zandweerd 2 en veroordeelde daarmee Kabelrups.com tot het spelen van de play-offs. Apeldoornse Boys ? Kabelrups.com-Kronenhuis 6 ? 2 Kabelrups.com kwam al snel op een teleurstellende 4-0 achterstand door het verliespartijen van Herman Woeltjes en Jeroen van Alst. Woeltjes kwam er tegen Roger Schinning niet aan te pas en scoorde in 8 beurten slechts 40 van zijn 220 caramboles 57/2. Schinning ging er al in de eerste beurt vandoor met een serie van 63, en bleef aan de goede kant van de score en bracht daarmee de? 2-0 op het bord. Jeroen van Alst speelde tegen Henk van Tongeren, beide spelers gingen voor hun 140 caramboles 38/2. Van Alst opende goed en stond na 6 beurten op een 27-95 voorsprong. Een ongelukkige ?rester dedans? bracht Van Tongeren de ballen in een ideale positie en hij profiteerde optimaal met een serie van 49 waarna de wedstrijd weer open was. Van Alst was het echter kwijt en moest toezien hoe de partij kantelde in het voordeel van Van Tongeren, die in de 12e beurt de partij uitmaakte. Van Alst eindigde op 109 caramboles. Helaas voor de meegereisde supporters een 4-0 tussenstand, waardoor het zicht op de eerste plaats al wat twijfelachtig werd. Immers bij een gelijkspelspel zou De Pelikaan bij winst op Zandweerd 2 op een gelijk aantal matchpunten komen en met een beter saldo partijpunten kampioen zijn. Maar ook een gelijkspel zat er deze avond niet in. Jan Tijdink (130 car 38/2) speelde tegen Marco Westhof (130 car 38/2) en hield de hoop nog even levend door Westhof (75/130) in 9 omlopen terug te wijzen. Emil Massen had zeker kansen tegen Jan Nieuwenhuizen in een partij 38/2, 150 om 140 caramboles. Ook hier na 5 beurten een riante voorsprong voor Massen: 27-72. Helaas wist ook Nieuwenhuizen de partij om te gooien en scoorde een serie van 55. Massen kreeg de posities niet meer klein en moest met 118 caramboles uit 9 zijn tegenstander feliciteren. Echt, een slechter moment voor een verliespartij hadden we niet uit kunnen kiezen, aldus een gedesillusioneerde teamleider. We mogen niet verwachten dat De Pelikaan iets laat liggen morgenavond, maar hopen kan altijd. Dat was woensdag, maar donderdagavond 21.00 uur was het bij een 4-0 voorsprong voor De Pelikaan al duidelijk dat zij de kampioen zouden worden. Het werd in Deventer uiteindelijk 2-6 voor de gasten. Onze felicitaties zijn voor het team van De Pelikaan, die over de hele competitie de beste cijfers kan overleggen, en dan ben je de terechte winnaar. Zij plaatsen zich rechtsreeks voor de Halve Finales die in het weekend van 9 en 10 mei verspeeld worden. Kabelrups.com speelt op zaterdag 25 april de play-offs in Winterswijk tegen BV Overkamp en Zandweerd 2. De winnaar van de play-offs plaats zich ook voor de Halve Finales. De Finale van de Nationale Kadercompetitie wordt eind mei gespeeld .

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *