Michel kampioen

Michel is dit weekend kampioen van Nederland geworden in het spel ankerkader 71/2 ere klasse. Zodra er ergens een verslag verschijnt wordt die toegevoegd.

Wilfred bedankt voor dit leuke artikel

MICHEL VAN SILFHOUT VESLAAT RAYMUND SWERTZ VOOR DE TITEL

WIJCHEN ? Het was niet zijn beste toernooi, gaf Michel van Silfhout na afloop toe, maar desondanks werd de 44-jarige Gelderlander in de finale tegen Raymund Swertz zondag Nederlands kampioen ereklasse ankerkader 71/2. De twee spelers die elkaars teammaats zijn bij De Veemarkt, gingen op de slotdag met minimaal verschil de finale in.

michelkampioen

Michel van Silfhout (uit Dieren) had ??n matchpunt meer, Raymund Swertz moest dan ook winnen om de titel te pakken. Zijn geroutineerde tegenstander was het eerst aan de finish in een partij die niet hoogstaand, maar vooral tactisch was.

,,Ik begon met drie kleine series en kwam daarmee op 101. Raymund bleef achter, maar ik ken zijn kracht en weet dat het elke beurt afgelopen kan zijn. We bleven beide vrij defensief spelen. Ik was iets gelukkiger in deze partij, denk ik.??

Het was voor Michel van Silfhout (fondsco?rdinator bij uitgeverij Kluwer) zijn zesde nationale titel: twee keer 47/2, twee keer 47/1 en nu twee keer 71/2. Zijn eerste kampioenschap behaalde hij in het 47/2 in 1998, toen hij 28 was.

,,Dit kampioenschap heb ik eigenlijk vanaf de derde ronde niet meer goed gespeeld??, vertelde hij nadat het toernooi. Zijn beste partij speelde hij in de tweede ronde tegen Gert-Jan Veldhuizen, die hij won met 150-77 in twee beurten.

,,Daarna ging het eigenlijk steeds minder, het was vechten tegen het biljart, maar ik kon wel blijven winnen.?? De enige misstap maakte Van Silfhout in de vijfde ronde met verlies tegen Germ Bot (150-79 in zeven beurten).

Maar omdat Raymund Swertz, die eerder al een keer gelijk had gespeeld tegen Bot in de zesde ronde onderuit ging tegen Jos Bongers (150-64 in 7), had Michel van Silfhout in de finale genoeg aan een remise.

Zo ver liet hij het echter niet komen. Hij versloeg zijn teammaat in de eindstrijd met 150-94 in zeven beurten.
Micha van Bochem, die vijfde werd, eindigde met het hoogste gemiddelde (24.62) en maakte ook de hoogste serie van het toernooi (124).

Martijn Egbers had een veelbelovende start met vier winstpartijen (Veldhuizen, Bot, Van Bochem en Van Etten), maar verloor daarna drie keer op rij.

Germ Bot uit Hoorn was de meest gevreesde opponent voor de top twee van de rangschikking. Hij eindigde op het podium met winstpartijen op Sam van Etten, Michel van Silfhout, Gert-Jan Veldhuizen, Jos Bongers en een gelijkspel tegen Raymund Swertz.
De twee youngsters in het gezelschap, Gert-Jan Veldhuizen en Sam van Etten, eindigden op de twee laatste plaatsen. Sam van Etten won het onderlinge duel en haalde daarin zijn enige twee matchpunten.

Het toernooi werd gespeeld in Zaal Verploegen in Wijchen.

De eindstand:

1 Michel van Silfhout 7-12-22.25-79
2 Raymund Swertz 7-9-22.70-103
3 Germ Bot 7-9-18.60-80
4 Martijn Egbers 7-8-14.44-72
5 Micha van Bochem 7-6-24.62-124
6 Jos Bongers 7-6-21.78-105
7 Gert Jan Veldhuizen 7-4-18.23-102
8 Sam van Etten -7-2-13.67-55
Voor toernooi resultaten klik op? deze link.

2 gedachten over “Michel kampioen

 1. Bijna alle nationale evenementen worden via Facebook KNBB of een organistorische vereniging van verslagen voorzien. Zo ook 71/2.

 2. te plaatsen.
  .

  KNBB

  Gisteren ? Bewerkt
  .

  MICHEL VAN SILFHOUT VESLAAT RAYMUND SWERTZ VOOR DE TITEL

  WIJCHEN ? Het was niet zijn beste toernooi, gaf Michel van Silfhout na afloop toe, maar desondanks werd de 44-jarige Gelderlander in de finale tegen Raymund Swertz zondag Nederlands kampioen ereklasse ankerkader 71/2. De twee spelers die elkaars teammaats zijn bij De Veemarkt, gingen op de slotdag met minimaal verschil de finale in.

  Michel van Silfhout (uit Dieren) had ??n matchpunt meer, Raymund Swertz moest dan ook winnen om de titel te pakken. Zijn geroutineerde tegenstander was het eerst aan de finish in een partij die niet hoogstaand, maar vooral tactisch was.

  ,,Ik begon met drie kleine series en kwam daarmee op 101. Raymund bleef achter, maar ik ken zijn kracht en weet dat het elke beurt afgelopen kan zijn. We bleven beide vrij defensief spelen. Ik was iets gelukkiger in deze partij, denk ik.??

  Het was voor Michel van Silfhout (fondsco?rdinator bij uitgeverij Kluwer) zijn zesde nationale titel: twee keer 47/2, twee keer 47/1 en nu twee keer 71/2. Zijn eerste kampioenschap behaalde hij in het 47/2 in 1998, toen hij 28 was.

  ,,Dit kampioenschap heb ik eigenlijk vanaf de derde ronde niet meer goed gespeeld??, vertelde hij nadat het toernooi. Zijn beste partij speelde hij in de tweede ronde tegen Gert-Jan Veldhuizen, die hij won met 150-77 in twee beurten.

  ,,Daarna ging het eigenlijk steeds minder, het was vechten tegen het biljart, maar ik kon wel blijven winnen.?? De enige misstap maakte Van Silfhout in de vijfde ronde met verlies tegen Germ Bot (150-79 in zeven beurten).

  Maar omdat Raymund Swertz, die eerder al een keer gelijk had gespeeld tegen Bot in de zesde ronde onderuit ging tegen Jos Bongers (150-64 in 7), had Michel van Silfhout in de finale genoeg aan een remise.

  Zo ver liet hij het echter niet komen. Hij versloeg zijn teammaat in de eindstrijd met 150-94 in zeven beurten.
  Micha van Bochem, die vijfde werd, eindigde met het hoogste gemiddelde (24.62) en maakte ook de hoogste serie van het toernooi (124).

  Martijn Egbers had een veelbelovende start met vier winstpartijen (Veldhuizen, Bot, Van Bochem en Van Etten), maar verloor daarna drie keer op rij.

  Germ Bot uit Hoorn was de meest gevreesde opponent voor de top twee van de rangschikking. Hij eindigde op het podium met winstpartijen op Sam van Etten, Michel van Silfhout, Gert-Jan Veldhuizen, Jos Bongers en een gelijkspel tegen Raymund Swertz.
  De twee youngsters in het gezelschap, Gert-Jan Veldhuizen en Sam van Etten, eindigden op de twee laatste plaatsen. Sam van Etten won het onderlinge duel en haalde daarin zijn enige twee matchpunten.

  Het toernooi werd gespeeld in Zaal Verploegen in Wijchen.

  De eindstand:

  1 Michel van Silfhout 7-12-22.25-79
  2 Raymund Swertz 7-9-22.70-103
  3 Germ Bot 7-9-18.60-80
  4 Martijn Egbers 7-8-14.44-72
  5 Micha van Bochem 7-6-24.62-124
  6 Jos Bongers 7-6-21.78-105
  7 Gert Jan Veldhuizen 7-4-18.23-102
  8 Sam van Etten -7-2-13.67-55

Geef een reactie